wrapper

Daniel Redén ser ut att ta vägen via Gävle med världstravaren Propulsion på vägen mot Elitloppet.

 PropGävle
Prix d’Amerique-trean är anmäld till ett lopp på Gävletravet torsdagen 26 april.

I fjol var Propulsion tvåa i Elitloppet och bland segrarna var det triumfen i Hugo Åbergs Memorial på ett nytt europarekord som stod ut.
Efter tredjeplatser i år i Prix d’Amerique och Prix de France blev sjuåringen den fjärde hästen som fick en inbjudan till Elitloppet.
I slutet av innevarande vecka anmälde tränaren Daniel Redén Propulsion till ett lopp i Gävle torsdagen 26 april. Anmälan är preliminär men mycket talar för att loppet över 2140 meter med bilstart blir ett första genrep inför Elitloppet.
- Hästen var ju här en torsdag i november också, i ett genrep innan hästen flyttades ner till Frankrike. Det var lyckat då för Redén och vi får hoppas att det blir något liknande nu och att hästen ser fin ut och kan börja matchas mot Solvalla, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson.

En världstravare en vanlig vardag med spelet V64.
- Det är fantastiskt kul! 20 april går anmälningstiden ut klockan nio. Då vill det till att hästen är kvar då också, att de inte plockar bort den om något inte känns bra. Men det ska vi inte tro, säger Gustafsson.
Solvallas sportchef Anders Malmrot har bjudit in fyra hästar till Elitloppet så här långt. Propulsion är den senaste. Övriga inbjudna är Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz) och Bold Eagle (Frankrike).

 

Mikael Wikner, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson

 

Elitloppet sponsorlimpa 1170x190px 180326

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma