wrapper

 

Sveriges längsta segersvit blev på tisdagen ännu längre. Nu håller hela trav-Sverige tummarna för att Delicious U.S. nästa start blir i Elitloppet.

 

DeliE

- Vi får åka hem och kolla om hästen mår bra och sedan ta ett beslut, sa tränaren Daniel Redén  efter superstoets 13:e raka triumf.

15.00 på söndag ska startspåren till årets upplaga av Elitloppet lottas. Frågan är om dubbla världsrekordhållaren Delicious U.S. är en av de 16 som då tilldelas ett nummer. Det mesta talar för det efter tisdagens uppvisning i Eskilstuna. Från spår sex bakom startbilen kunde Örjan Kihlström placera stoet i ledningen i utgång av första sväng och därifrån sprintade hon ifrån konkurrenterna på kilometertiden 1.11,0 över 1 640 meter.
- Det är alltid nervöst när den här startar. Hon betyder mycket för mig...men hon brukar lugna ner mig och det såg bra ut i dag, sa Daniel Redén som fick ta emot en rosa elitloppsinbjudan i vinnarcirkeln.
- Det är alltid dagarna efter att hon har startat som är de viktigaste, hur hon har tagit loppet. Men nu vet vi att vi får vara med om vi vill.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson

 

Travronden Speedrace

elit spons 2017

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning (Solvalla Restauranger):
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma